Apelsin och rosmarinlax

Serverar: 4 portioner

God och snabb fiskgryta med smak av apelsin och rosmarin.

Ingredienser

  • 4 bitar skinn- och benfri laxfilé, ca 500 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 2½ dl Kelda mellangrädde
  • 2 msk JO konc. apelsin juice
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med salt, peppar och rosmarin.
    3. Blanda grädde och apelsinjuice. Häll det över laxen.
    4. Stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
    5. Servera med lättstekta grönsaker och kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    lenabet 11 januari 2009

    Vi provade det förra helgen. och kommer vi att göra igen.Jättegott! :)

    Geckick 22 april 2010

    Jättegott! Smakar inte mycket apelsin dock, men det kanske berodde på att jag använde en annan sorts juice än "JO". =)

    Ingevara 6 september 2010

    Enkelt att göra och jättegott. Det här kommer vi att göra igen.

    Johannahjelm 1 november 2010

    Väldigt gott :D Hade detta på mitt projektarbete, alla 50gäster älskade det! :D

    christincarlsson 9 februari 2011

    Väldigt enkel och god, tyvärr tyckte inte barnen att de va någon hit.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben