Apelsin- och tagetesgravad strömming med apelsinmajonnäs

Serverar: 4 portioner

Tänk på att strömmingen ska gravas två dygn innan den serveras.

Ingredienser

  • 300 g strömmingsfilé, som varit fryst minst 2 dygn
  • Gravningslag
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 msk ättikssprit 12 %
  • 2 krossade vitpepparkorn
  • Apelsinmajonnäs
  • 12 tagetesblad eller 2 msk hackad färsk dragon
  • 1 dl gräddfil
  • ½ dl majonnäs
  • 1 tsk finrivet apelsinskal
  • 2 krm salt
  • Till servering
  • 4 skivor knäckebröd
  • 8 kokta färskpotatisar
  • ½ rödlök
  • 2 gräslöksstrån
  • Blad och blommor av tagetes
  • Instruktioner

    1. Blanda lagen i en bunke.
    2. Dra skinnet av strömmingsfiléerna och lägg dem i lagen. Låt stå 3 timmar i kylskåp tills de blivit helt vita. Rör om flera gånger under tiden. Ta upp strömmingen och låt den rinna av ordentligt.
    3. Finhacka tagetesbladen. Blanda med gräddfil, majonnäs, apelsinskal och salt. Vänd ner strömmingen. Ställ i kylskåpet cirka ett dygn.
    4. Lägg knäckebrödet på tallrikar. Skiva och lägg på potatisen. Lägg på strömming och sås. Strö över skivad rödlök, lite blad och blommor av tagetes och strimlad gräslök.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben