Filea torsken eller köp en färdigfilead. Ta bort fiskbenen. Skär filéerna i tunna skivor och placera dem på varandra i fyra små plåtformar (med en diameter på 8 cm).
Krydda fisken med grovmalen peppar, fleur de sel-salt (anm. jag tog flingsalt från Krusmyntagården på Gotland) och en nypa paprikakrydda. Ställ sedan in formarna i kylskåpet.
Till såsen:
Gör en socker- och vinägersås av två msk socker och fyra msk hallonvinäger eller vinvinäger. Låt det smälta ihop på låg värme.
Dra kastrullen åt sidan och häll i saften från fyra apelsiner och två limefrukter.
Låt såsen koka ihop på låg värme i 10–15 minuter.
Dra bort kastrullen från plattan och häll i en halv kopp whisky. Låt sedan såsen koka ihop tills den blivit sirapsaktig.
Stek körsbärstomaterna i en kastrull på låg värme ihop med en sked honung och en nypa kanel.
Stek den strimlade torsken i plåtformarna med lite olivolja i ugnen på 140ºC i 10-15 minuter.