Apelsin och Whiskytorsk

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Härligt och smakfullt fiskrecept.

Ingredienser

  • 650 g torsk
  • 4 apelsiner
  • 2 limefrukter
  • 150 g körsbärstomater
  • 2 msk strösocker
  • 4 msk hallonvinäger
  • ½ kopp Lagavulin
  • Instruktioner

    1. Filea torsken eller köp en färdigfilead. Ta bort fiskbenen. Skär filéerna i tunna skivor och placera dem på varandra i fyra små plåtformar (med en diameter på 8 cm). Krydda fisken med grovmalen peppar, fleur de sel-salt (anm. jag tog flingsalt från Krusmyntagården på Gotland) och en nypa paprikakrydda. Ställ sedan in formarna i kylskåpet.
    2. Till såsen: Gör en socker- och vinägersås av två msk socker och fyra msk hallonvinäger eller vinvinäger. Låt det smälta ihop på låg värme. Dra kastrullen åt sidan och häll i saften från fyra apelsiner och två limefrukter. Låt såsen koka ihop på låg värme i 10–15 minuter. Dra bort kastrullen från plattan och häll i en halv kopp whisky. Låt sedan såsen koka ihop tills den blivit sirapsaktig.
    3. Stek körsbärstomaterna i en kastrull på låg värme ihop med en sked honung och en nypa kanel. Stek den strimlade torsken i plåtformarna med lite olivolja i ugnen på 140ºC i 10-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben