Apelsincheesecake

Serverar: 8-10 portioner

En mycket god och fräscha apelsincheesecake.

Ingredienser

  • 10 digestivekex
  • 50 g cashewnötkärnor
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • Fyllning
  • 250 g kesella, 10%
  • 100 g philadelphiaost, light 16%
  • 2 ägg
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 apelsin, rivet skal och 2 msk pressad saft
  • Topping
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Dekoration
  • 1 apelsin, skivad
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º och 225º.
    2. Mixa kex, cashewnötkärnor och smör smuligt i matberedaren med kniven monterad. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 10 minuter.
    3. Blanda kesella, philadelphiaost, ägg, strösocker och apelsinskal och saft i en skål till fyllningen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda ytterligare ca 15 minuter.
    4. Höj ugnsvärmen till 225º. Rör ihop lätt crème fraiche och vaniljsocker till toppingen. Bred den försiktigt över kakan. Grädda ytterligare 5 minuter. Kyl tårtan.
    5. Dekorera tårtan med apelsinskivor och citronmelissblad vid serveringen.

    Liknande recept

    2 h 20 min
    8-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben