Apelsincheesecake på pepparkaksbotten

Serverar: 8 portioner

Till jul kan man i affärerna hittar pepparkakaor med apelsinsmak eller cedro. Här är ett enkelt cheesecakerecept med apelsin och pepparkakor.

Ingredienser

  • Botten
  • 300 g pepparkakor
  • 4 msk flytande margarin
  • Fyllning
  • 400 g Philadelphiaost light
  • 250 g Kesella light
  • 4 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 3-4 gelatinblad
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Krossa pepparkakorna i en matberade och tillsätt flytande margarin. Kör till en smuldeg. Tryck ut smuldegen i en form med löstagbar kant, ca 22-22 cm i diameter. Grädda bottnen i ca 10 min och låt den stå och svalna medan du gör fyllningen.
    2. Vispa färskosten smidig med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget och vispa kraftigt efter vart ägg.
    3. Tillsätt kesella och vaniljsocker.Vispa till en smidig och klimpfri smet.
    4. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm upp apelsinjuicen och smält gelatinbladen i juicen. Rör om med en visp så att gelatinbladen inte blir gelatinklumpar. Antalet gelatinblad beror på mängden juice i receptet (3 blad till 2 dl juice).
    5. Häll i en fin stråle under vispning i juiceblandningen i ostsmeten. Fyll formen med ostsmeten och låt stå i kylen över natten.
    6. Om man vill kan man ringla smält choklad över cheesecaken eller dekorera med chokladströssel för att göra den ännu mer festlig.

    Liknande recept

    2 h 20 min
    8-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben