Frusen apelsincheesecake

Serverar: 8 portioner

Den är god!

Ingredienser

  • Botten
  • 8 krossade digestivekex, fullkorn
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 100 g philadelphia light 12%
  • 250 g kesella 10%
  • 1 dl apelsinmarmelad
  • Garnering
  • 2 apelsiner
  • 50 g mörk choklad
  • Skivade frysta jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Lägg kexen i en form med löstagbar kant. Vispa gulor och socker poröst. Blanda ner philadelphiaost, kesella och marmelad.
    2. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i krämen. Fördela den i formen. Täck med plastfolie och ställ i frysen över natten. Skala en apelsin, skär till filéer och lägg i ett vackert mönster över kakan. Smält cokladen och ringla över.
    3. Ta fram ½ timme före servering. Garnera runt om med tunna, halverade apelsinskivor och jordgubbar.

    Liknande recept

    2 h 20 min
    8-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben