Apelsincheesecake

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 2 timmar 20 minuter

En lätt och fräsch cheesecake som passar till alla tillfällen. Mycket lättlagat och enkelt. Använd ca 24-28 ø cm rund form med löstagbar botten.

Ingredienser

  • 75 g osaltat smör
  • 12 digestivekex
  • 1 dl ananas/apelsin- saft eller juice
  • 2 tsk gelatinpulver
  • 1 dl kondenserad mjölk
  • 1 dl vaniljkvarg ( går lika bra med naturell )
  • 200 g krämig färskost ( te.x philadelphiaost)
  • 200 g riven Fazer mjölkchoklad ( Kan ändras till den önskade chokladen )
  • Finrivet apelsinskal från 1 apelsin
  • Instruktioner

    1. Klä bakformens botten med bakplåtspapper. Lägg kexen i en plastpåse/fryspåse och krossa dem med tex en kavel.
    2. Smält smöret i en kastrull, ta bort från värmen och blanda sedan i de smulade kexen och blanda väl. Pressa kexblandningen jämnt i formen och låt svalna.
    3. Värm upp juicen eller saften och "droppa" lite åt gången gelatinpulver under omrörning tills gelatinen har blandats ut. Låt stå en stund.
    4. Under tiden, vispa mjölken och kvargen tills den blir krämig och får bubblor i volymen. Vispa sedan i färskosten och blanda den slät och jämn. Vispa sedan i gelén.
    5. Lägg i sist rivna apelsinskalet och blanda med en slev eller en sked. Sedan häller du blandningen över kexbotten. Låt stå i kallt 2 timmar. När kakan är klar, riv önskad choklad över hela kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben