Frusen apelsincheesecake

Serverar: 8 portioner

Ljuvlig cheesecake med vaniljvisp och apelsinmarmelad i fyllningen.

Ingredienser

  • Botten
  • 14 digestivekex
  • 75 g smör smält
  • Fyllning
  • 600 g philadelphiaost
  • 3 äggulor
  • 1 dl bitter apelsinmarmelad
  • 2 ½ dl vaniljvisp
  • Garnering
  • 2 apelsiner
  • 100 g mörk choklad
  • 2 msk rapsolja
  • Instruktioner

    1. Smula kexen och blanda med smöret. Fördela i en form med löstagbar kant ca 22 cm. Ställ kallt ca 30 minuter.
    2. Rör färskost och äggulor smidigt. Tillsätt marmeladen och blanda väl. Vispa vaniljvisp styv och blanda ner i ostkrämen.
    3. Fördela i formen. Täck med plastfolie och ställ i frysen över natten.
    4. Skala apelsinerna och skär loss filéerna. Lägg dem i ett vackert mönster ovanpå kakan. Smält chokladen i vattenbad och rör ner oljan. Ringla över kakan.

    Liknande recept

    2 h 20 min
    8-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben