Apelsinkaka med nötter

Serverar: 6-10 portioner

Serverar du den här kakan med en klick grädde och bär blir den en riktig festkaka. Låt den gärna "mogna" ett dygn innan den skärs upp.

Ingredienser

  • Det här behövs
  • 175 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • Rivet skal av 1 tvättad apelsin
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • 1/2 dl mjölk
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g finhackade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och rör kraftigt. Tillsätt apelsinskalet, saft och mjölk omväxlande med mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör ner nötterna till sist. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda nederst i ugnen i ca 45 minuter. Prova att en sticka är torr när du har provstuckit i kakan. Stjälp upp kakan och låt den kallna under formen.
    2. Tips! Sätt formen, när den kommer från ugnen, på en blöt trasa, så lossar kakan lättare. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben