Apelsinkaka med valnötter

Serverar: 8 portioner

Kladdig, supergod och glutenfri kaka där sockret ersatts med honung.

Ingredienser

  • 120 g mörk choklad
  • 125 g smör
  • 3/4 dl honung
  • Finrivet skal av 2 apelsiner
  • 2 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 dl valnötter, finhackade
  • Garnering
  • Eventuellt apelsinskal
  • Servering
  • Lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält choklad, smör och honung i en kastrull. Tillsätt apelsinskalet. Vispa upp äggen med salt. Rör ner äggen i chokladen och blanda väl.
    3. Klä en form, 20x30 cm, med bakplåtspapper. Lägg i de finhackade valnötterna i ett jämnt lager och häll över smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter.
    4. Stjälp upp och skär i rutor. Garnera eventuellt med lite extra apelsinskal och servera gärna med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben