Apelsinkyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Lite surt lite sött och lite starkt, så gott resultat!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk matfett
  • ½ tsk salt
  • 1 apelsin, skal och saft
  • 1 lime, skal och saft
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Bryn filéerna i matfett, salta. Strimla skalet på apelsin och lime med potatisskalare och pressa ur saften.
    2. Koka upp hälften av skalstrimlorna, saft, crème fraiche, fond, soja, honung och sambal oelek. Lägg i kycklingen och sjud i 10 min. Garnera med skalstrimlor.
    3. Servera med ris och frästa grönsaker.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    4-6

    Kommentarer (1)

    pihal 12 oktober 2011

    Har precis avslutat min middag med denna kyckling, jättegod, men nästa gång jag gör den kommer jag nog att ha mindre limesaft. En 4:a i betyg. Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben