Apelsinkyckling

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Supergott! Hittade receptet för några veckor sedan!

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfiléer
  • 3 pressade apelsiner
  • 2 klyftade apelsiner
  • 2 rivna apelsiner
  • 2 msk rosmarin
  • 1 knippe persilja
  • 6-8 vitlökar
  • 1-2 dl vitt vin
  • 3 dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • Instruktioner

    1. Smörj en ugnsform. Riv skal av 2 apelsiner, blanda med rosmarin och hackad persilja. Vänd kycklingfiléerma i kryddblandningen.
    2. Lägg kycklingen i formen tillsammans med vitlöken och apelsinklyftor från 2 apelsiner. Häll över resten av kryddblandningen.
    3. Koka upp apelsinsaft, vatten, vin och hönsbuljong och ös över kycklingen. Salta och peppra. Ställ in i kycklingen längst ner i ugnen på 175-200 grader i 1 timme. Om vätskan inte täcker kycklingen måste man ösa den så den inte blir torr. Serveras med ris och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben