Apelsinkyckling med basilikasås

Serverar: 4 portioner

Möra kycklingfiléer steks med apelsin och örter och serveras med en krämig basilikasås. En njutning för både öga och gom!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 - 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 - 2 tsk margarin
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 0,5 - 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 - 2 krm torkad dragon
  • Örtsås
  • 1 kruka färsk basilika
  • 0,5 dl hackade valnötskärnor
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 - 2 tsk maizena
  • Salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Blanda mjöl, vitlökspulver, peppar och salt och vänd kycklingfiléerna i blandningen.
    2. Smält margarinet i en stekpanna och bryn filéerna långsamt på medelvärme tills de är vackert gyllenbruna, ca 5 minuter på varje sida. Lägg dem i en ugnsfast form.
    3. Koka upp vatten, kycklingfond, apelsinjuice, rosmarin och dragon. Häll blandningen över köttet och täck med folie. Sätt in i ugnen och stek färdigt, ca 45 minuter, eller tills köttet är helt genomstekt.
    4. Gör såsen: Finfördela basilika, valnötter, vatten och grönsaksfond i en mixer. Häll blandningen i en kastrull och koka upp. Red av med maizenamjölet utrört i lite vatten. Koka upp under omrörning och låt såsen koka tills den tjocknar, ca 1 minut. Smaksätt med salt och peppar. Skeda såsen över kycklingfiléerna och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben