Apelsinkyckling med russin

Serverar: 4 portioner

Ett säkerligen läckert recept som jag ännu inte testat, men det lär inte dröja länge om jag får bestämma.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör
  • Sås
  • 1 apelsin
  • ½ citron
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 tsk kinesisk soya
  • 1 msk russin
  • ½-1 tsk sambal oelek
  • 2 msk grovhackad persilja
  • Tillbehör
  • Couscous blandat med fräst purjolök
  • Apelsinklyftor
  • Instruktioner

    1. Tvätta och skala apelsin och citron med potatisskalare. Skär skalen i tunna strimlor. Pressa ur saften. Koka upp skal, saft, crème fraiche, smulad buljongtärning, soya, russin och sambal oelek i en panna.
    2. Salta kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg över dem i såsen.
    3. Låt kycklingen koka på svag värme ca 10 minuter. Strö över persilja. Servera med couscous, fräst purjolök och apelsinklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    misslena 30 december 2008

    Ingen höjdare.

    Wombat04 30 december 2008

    Vad tråkigt! Vad var det du inte gillade? Var det smaken i sig eller vad var det som inte var bra?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben