Apelsinkyckling

Serverar: 4 portioner

Jag gillar Stina...det är gott och enkelt med Stinas kyckling...och härligt att variera smaken med apelsin...

Ingredienser

  • 1 förpackning Stinas kyckling original
  • 1 apelsin saft och rivet skal + 1-2 apelsiner till garnering
  • Enkel risotto
  • 1 hackad gul lök
  • Smör eller olja
  • ½ strimlad purjolök
  • Smör eller olja
  • 4 port valfritt ris
  • Tillhörande mängd kött/grönsaksbuljong av fond eller tärning att koka riset i
  • 3 tomater
  • 1 knippe hackad persilja
  • 1-2 dl riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Pressa apelsinsaft över kycklingbitarna i formen och strö på rivet apelsinskal. Stek kycklingen enligt anvisning på förpackningen.
    2. Riv med zestjärn ut fina strimlor samt skär av skalet på apelsinerna och skär ut skinnfria klyftor till dekoration.
    3. Fräs purjolöken mjuk i smör eller olja, tillsätt ris och buljong. Koka enligt anvisning på förpackningen.
    4. Skär tomaterna i tärningar och blanda ner dem tillsammans med persiljan mot slutet av kokningen. Ta kastrullen från värmen och rör ner riven parmesanost.
    5. Servera risotton till apelsinkycklingen och garnera med apelsinklyftor.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    4-6

    Kommentarer (1)

    sweettweet 13 februari 2010

    Otroligt god :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben