Apelsinkyckling från Söne

Serverar: 6 portioner

Kyckling och apelsin är så gott tillsammans. Att den dessutom går att förbereda i god tid gör ju inte saken sämre eller hur?

Ingredienser

  • 2 kycklingar styckade i mindre bitar
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk mald ingefära
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Servering
  • Ris eller pressad potatis
  • Blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225°.
    2. Salta och peppra kycklingbitarna och bryn dem i smör. Lägg efter hand över bitarna i en eldfast form.
    3. Fräs ur stekpannan med juicen. Tillsätt grädde, ingefära och vitlök. Koka upp såsen och häll den över kycklingen. Hit kan rätten förberedas i god tid.
    4. Stek färdigt kycklingen i 25-30 minuter mitt i ugnen.
    5. Servera kycklingen med ris eller med pressad potatis och en stor skål blandad sallad.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben