Apelsinkyckling i ugn

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En rätt med goda smakkombinationer.

Ingredienser

  • 1 hel kyckling i delar eller 4 kycklinglår
  • Smör, till formen
  • 2 apelsiner
  • 2 msk honung, gärna flytande
  • 2 msk riven, färsk ingefära eller 1-2 tsk mald
  • 1 tsk salt
  • ½-1 krm vit- eller svartpeppar
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • Instruktioner

    Pressa apelsinerna. Lägg kycklingdelarna med de urpressade apelsinskalshalvorna i en smord, ugnsfast form. Blanda apelsinsaft, honung och ingefära och häll över kycklingdelarna. Salta och peppra. Lägg på en kvist rosmarin. Tillaga i ugn, 180 grader, i ca 40 min tills kycklingen är klar. Kontrollera att köttsaften är klar och genomskinlig. Dekorera med färsk rosmarin.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben