Apelsinkyckling med quinoasallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En lätt kycklingrätt med frisk apelsinsmak som sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 apelsin
  • 2 röda paprikor
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 tsk blandande torkade örter
  • 1 dl svarta oliver (ca 75 g)
  • Quinoasallad
  • 3 dl vit quinoa
  • 1 apelsin
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk äppelcidervinäger
  • 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Halv kruka färsk mynta, hackad
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Dela kycklingfiléerna på längden i 3 bitar och lägg på en ugnsplåt. Skrubba apelsinen väl i ljummet vatten, riv 0,5 msk skal och skiva sedan apelsinen. Kärna ur och skiva paprikan. Häll olivolja över kycklingen. Krydda med salt, peppar, örter och rivet apelsinskal. Fördela apelsinskivor, paprika och oliver över, blanda lätt. Tillaga mitt i ugn ca 20 minuter tills köttsaften är klar. Quinoasallad: Skölj quinoan i ljummet vatten och koka enligt anvisningar på paketet. Skär hinnfria filéer av apelsinen, pressa ut juicen i en skål och blanda i olja, vinäger, salt och peppar till en dressing. Häll av vattnet från quinoan och lägg i en skål. Häll över dressingen, blanda ner apelsinfiléer och mynta. Servera kycklingen och grönsakerna med quinoasalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben