Fläskfilé med quinoasallad

Serverar: 4 portioner

Man kan göra mycket med fläskfilé!

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 125 g mozzarella
  • 2 msk grön pesto
  • 1/2 dl färska basilikablad
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Smör
  • 6 dl kokt quinoa
  • 1 påse färsk bladspenat
  • 1 apelsin
  • 1 granatäpple
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175°.
    2. Skölj quinoan ordentligt och koka enligt anvisningen på paketet i ca 15 minuter.
    3. Riv mozzarellan grovt.
    4. Skär ett snitt i fläskfilén och vik ut filén. Bred ett lager pesto över och lägg på ost och basilikablad. Strö salt och svartpeppar över och vik tillbaka filén. Fäst med tandpetare.
    5. Bryn fläskfilén runtom i smör i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form och ställ in i ugnen ca 25 minuter.
    6. Skär apelsinen i filéer. Häll lite olivolja i en stekpanna tillsätt kokt quinoa, bladspenat och apelsinfiléer. Blanda om och krydda med salt och peppar. Ta av från värmen och lägg upp på ett serveringsfat.
    7. Gröp ut kärnorna ur ett granatäpple och strö dem över salladen.
    8. Skiva upp den helstekta filén i lagom stora skivor och lägg över salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 12 augusti 2009

    Ja du, quinoa, en helt ny värld har öppnat sig, kanske har lite indian i mig, 5p förstås, Lennart.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben