Skölj quinoan ordentligt och koka enligt anvisningen på paketet i ca 15 minuter.
Riv mozzarellan grovt.
Skär ett snitt i fläskfilén och vik ut filén. Bred ett lager pesto över och lägg på ost och basilikablad. Strö salt och svartpeppar över och vik tillbaka filén. Fäst med tandpetare.
Bryn fläskfilén runtom i smör i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form och ställ in i ugnen ca 25 minuter.
Skär apelsinen i filéer. Häll lite olivolja i en stekpanna tillsätt kokt quinoa, bladspenat och apelsinfiléer. Blanda om och krydda med salt och peppar.
Ta av från värmen och lägg upp på ett serveringsfat.
Gröp ut kärnorna ur ett granatäpple och strö dem över salladen.
Skiva upp den helstekta filén i lagom stora skivor och lägg över salladen.
Ja du, quinoa, en helt ny värld har öppnat sig, kanske har lite indian i mig, 5p förstås, Lennart.