Apelsinmarinerad lax

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket god lax. Servera med kokt potatis och rhode islandsås!

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • 1 apelsin, skal och saft
  • 1 scharlottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd spansk pepparfrukt
  • 2 msk grovhackad koriander
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk vitt vin
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Tvätta apelsinen väl och skär tunt av det yttersta gula skalet med potatisskalare. Pressa apelsinen.
    2. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Dela kärna ur och strimla pepparfrukten. Grovhacka koriandern.
    3. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Salta och peppra fisken.
    4. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek laxbitarna till de är nätt och jämt genomstekta, ca 4 min på varje sida.
    5. Lägg dem därefter på ett fat med kanter och häll över marinaden.
    6. Ställ fisken att svalna, täck med plastfilm och marinera i kylen, 2-4 timmar, gärna över natten.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    maxxa 29 januari 2010

    Det här låter jättegott! Ska nog göra det nästa gång hela familjen träffas. Maxxa.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben