Apelsinmarinerad lax med pecannötter - GI

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Uppfriskande och spännande smak.

Ingredienser

  • ca 600g laxfilé
  • Marinad
  • Rivet skal från en apelsin
  • 2 dl pressad apelsinsaft
  • 1 msk olivolja
  • 1½ msk färsk hackad dragon
  • Pecantäcke
  • 1 dl hackade pecannötter
  • 1 msk dijonsenap
  • 1½ msk hackad färsk dragon
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Skär laxen i 4 bitar. Tvätta apelsinen noga. Riv skalet fint. Pressa ur saften. Repa av dragon kvistarna och hacka fint. Blanda allt till en marinad. Häll över den i en plastpåse och lägg i laxen. Låt marineras minst en timme. Värm ugnen till 175 grader. Blanda samman pecanhacket, dijonsenap, salt och peppar. Ta ur laxen ur påsen och låt rinna av en stund. Smörj ut pecanhacket på ovan sidan. Häll lite marinadspad rund om. Baka laxen i ca 15 min. Serveras med grönsallad (ev med potatis eller bulgur)

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    begeanka 4 oktober 2008

    Laddar upp en bild men utan nötterna det är på den apelsinmarinerade laxen. ;-)

    peppra 17 september 2010

    Har gjort den här rätten en gång...och sååååå gott det blev!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben