Apelsinmarinerade jordgubbar.

Serverar: 4 portioner

Lärde mig göra denna lättgjorda och underbara efterätt på Huddinge sjukhus när jag var med i en grupp på överviktsenheten. Har provat att göra den med frysta bär men jag tyckte inte att det blev så bra. Så den blir bara gjord på sommaren tyvärr.

Ingredienser

  • 1 l jordgubbar
  • 2 apelsiner
  • Marinad
  • ½ dl vatten
  • ½ dl strösocker
  • Saften av 1 apelsin
  • 2 msk Grande Marnier eller Cointreau (kan uteslutas)
  • Instruktioner

    Koka vatten och socker till en simmig lag. Låt den kallna. Tillsätt pressad apelsin och smaka av med likören. Skölj,snoppa och skiva jordgubbarna. Lägg dem i en skål och häll över lagen. Låt marinera i kylskåp ett par timmar. Strimla eller riv lite skal av apelsinerna och spara till garnering. Skär sedan av skalen med en vass kniv, även det vita skärs bort. Skär ut hinnfria klyftor. Fördela jordgubbarna och apelsinklyftor på tallrikar, häll över lite av marinaden och garnera med strimlat apelsinskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben