Apelsinmuffins med kokos

Serverar: 12 portioner

Saftiga muffins med härlig smak av apelsin och kokos. Glutenfria.

Ingredienser

  • 4 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk bakpulver
  • 1½ dl socker
  • 2 ägg
  • 75 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 apelsin, saft och skal
  • 1 dl hackad sötmandel
  • ½ dl råsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rör samman mandelmjöl, kokosflingor, kardemumma och bakpulver. Vispa socker och ägg vitt och pösigt, vänd ner mandelblandningen. Smält smöret. Tillsätt mjölk samt saft och skal från apelsinen. Rör ner i muffinssmeten.
    3. Fördela smeten i muffinsformar, gärna ståendes i en muffinsplåt. Strö över hackad mandel och råsocker. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben