Apelsinscones med katrinplommon

Serverar: 12 portioner

Söta scones som inte behöver något tillbehör. Ska njutas nybakta.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk florsocker
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 50 g kallt smör i tärningar
  • 2 dl mjölk
  • ½ dl katrinplommon, hackade
  • Mjölk till pensling
  • Salt
  • Glasyr
  • ½ dl florsocker
  • 2 tsk färskpressad apelsinjuice
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda mjöl, florsocker, apelsinskal och 1 krm salt i en skål eller matberedare. Lägg i smöret, lite i taget och nyp ihop eller kör i matberedare till en smulig deg.
    3. Tillsätt mjölken lite i taget och kör till en smidig deg. Blanda försiktigt i plommonen.
    4. Ta upp degen på mjölat bakbord och platta ut den till en ca 2 cm tjock rektangulär platta.
    5. Dela degen i 6 kvadrater och dela kvadraterna diagonalt till 12 trianglar.
    6. Lägg trianglarna på en bakpappersklädd plåt och pensla dem med lite mjölk.
    7. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på galler. Rör ihop glasyren och ringla över.

    Liknande recept

    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben