Aprikos-Habanero barbecuesås

Serverar: 4 portioner

En god och het sås som kan serveras till grillad fisk-, fågel- eller fläskkött. Fruktig sötma, fyllig grönsaksarom och en kick av habanero gör den här såsen perfekt till fiskar som lax, hälleflundra och havskatt. Pröva också till ljust kött av fågel eller fläsk.

Ingredienser

  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 gul paprika, rostad, skalad och urkärnad
  • 150 g torkade aprikoser
  • 1/2 dl cidervinäger
  • 1/2 dl farinsocker
  • 3 dl vatten
  • 1 msk Colmans senapspulver
  • 4 msk habanero hot sauce
  • Salt
  • Majs- eller rapsolja
  • Instruktioner

    Fräs lök och vitlök mjuk i lite olja. Tillsätt resterande ingredienser utom senapspulver och habanero. Låt sjuda under lock i 20 minuter eller tills aprikoserna är mjuka. Häll över koket i en matberedare, smaksätt med senapspulver, habanero och salt samt mixa till en slät sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben