Serverar: 16-20 portioner
Denna goda och hemgjorda konfektyr passar perfekt på högtidernas all gottebord. Mandelmassa, pistachmandel, aprikoser och konjak gör den oemotståndlig.
Ingredienser
100 g torkade aprikoser
1 dl pistaschmandel
400 g mandelmassa
3 msk konjak
Garnering
200 g mörk choklad
2-3 msk finhackad pistaschmandel
Instruktioner
- Skär aprikoserna i mycket små bitar. Finhacka pistaschmandeln.
- Blanda samman aprikoshack och pistaschhack med mandelmassa och konjak.
- Forma massan till en rulle. Ta gärna lite florsocker på fingrarna så blir det inte så klibbigt.
- Smält chokladen på svag värme i en kastrull eller i en mikro.
- Lägg rullen på ett bakplåtspapper och pensla med smält choklad. Strö över finhackad pistaschmandel. Ställ in rullen i kylen fram till serveringen.
Liknande recept
Kommentarer (0)