Aprikos- och nötrulle

Serverar: 16-20 portioner

Denna goda och hemgjorda konfektyr passar perfekt på högtidernas all gottebord. Mandelmassa, pistachmandel, aprikoser och konjak gör den oemotståndlig.

Ingredienser

  • 100 g torkade aprikoser
  • 1 dl pistaschmandel
  • 400 g mandelmassa
  • 3 msk konjak
  • Garnering
  • 200 g mörk choklad
  • 2-3 msk finhackad pistaschmandel
  • Instruktioner

    1. Skär aprikoserna i mycket små bitar. Finhacka pistaschmandeln.
    2. Blanda samman aprikoshack och pistaschhack med mandelmassa och konjak.
    3. Forma massan till en rulle. Ta gärna lite florsocker på fingrarna så blir det inte så klibbigt.
    4. Smält chokladen på svag värme i en kastrull eller i en mikro.
    5. Lägg rullen på ett bakplåtspapper och pensla med smält choklad. Strö över finhackad pistaschmandel. Ställ in rullen i kylen fram till serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben