Aprikospaj med mandel
Serverar:
8-10 portioner
Tid:
55 minuter
God både som dessert eller till en kopp kaffe.
Ingredienser
Pajskal
150 g rumsvarmt smör
2 äggulor
5 msk strösocker
3 dl vetemjöl
Fyllning
100 g mandelmassa
2 dl grädde
2 ägg
Ca 13 aprikoser, färska eller konserverade
2 msk flytande honung
Till servering
Gärna lite vispad grädde smaksatt med rom
Instruktioner
Rör smöret med äggulorna. Tillsätt socker och mjöl och arbeta samman till en deg.
Tryck ut degen i en pajform och nagga den med en gaffel.
Ställ in direkt i 175º och grädda i ca 10 minuter.
Vispa under tiden mandelmassa med grädde och ägg, använd elvisp.
Häll fyllningen i pajskalet. Dela och kärna ur aprikoserna. Lägg dem med snittytan ner i pajen. Ringla över honung.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
Liknande recept
Brända mandlar med marsipan
30
1
Glöggryta med mandel
5
1 h 30 min
4
2
Fiberbröd med mandel
3
2
Kalasrutor med choklad och mandel
4
2
Chokladtårta med rostad mandel
4
10
Havregrynsgröt med banan och mandel
2
10 min
1
3
Höstkaka med päron och rostad mandel
1
Mandel och vaniljkrans
4.7
2
3
Smulig aprikospaj
5
8
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!