Aprikospaj med mandel

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 55 minuter

God både som dessert eller till en kopp kaffe.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 äggulor
  • 5 msk strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g mandelmassa
  • 2 dl grädde
  • 2 ägg
  • Ca 13 aprikoser, färska eller konserverade
  • 2 msk flytande honung
  • Till servering
  • Gärna lite vispad grädde smaksatt med rom
  • Instruktioner

    1. Rör smöret med äggulorna. Tillsätt socker och mjöl och arbeta samman till en deg.
    2. Tryck ut degen i en pajform och nagga den med en gaffel.
    3. Ställ in direkt i 175º och grädda i ca 10 minuter.
    4. Vispa under tiden mandelmassa med grädde och ägg, använd elvisp.
    5. Häll fyllningen i pajskalet. Dela och kärna ur aprikoserna. Lägg dem med snittytan ner i pajen. Ringla över honung.
    6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben