Aptitretare med bresaola och apelsin

Serverar: 4 portioner

Tilltugg! Går snabbt att göra och passar utmärkt till ett glas söt vermouth.

Ingredienser

  • 1 st baguette, liten
  • 4 st bresaola, skivor
  • 1 st apelsin
  • 6 st gröna oliver med pimiento
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 2 msk olivolja (1 msk till stekningen + 1 msk till salladen)
  • Instruktioner

    1. Börja med att göra crostini. Skiva baguetten och stek på medelvärme i olivolja några minuter.
    2. Dela bresaola skivorna på hälften. Skär ut skinnfria klyftor av apelsin, skär dem sedan i mindre bitar och lägg i en skål. Skiva oliverna. Blanda oliver med apelsinbitar, svartpeppar och 1 msk olivolja. Låt stå 5-10 min.
    3. Lägg en halva bresaola med lite apelsin- och olivsallad på brödskivorna. Servera gärna ett glas söt vermouth till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben