Aptitretare på minuten

Serverar: 12 portioner

Supersmarriga mumsbitar att bjuda som förrätt eller tilltugg. Den här anrättningen passar också bra med en crostini eller ett kex i botten. Dryckestips: Lättgjord aptitretare där vi väljer ett mousserande vin från Spanien, så kallad cava. Codorníu Clasico Seco (artikelnummer 7735) är rik och frisk med tropisk fruktighet och ett smörigt inslag.

Ingredienser

  • 6 skivor rökt lax
  • 1 citron
  • 1 burk kesella eller 1 ask philadelphiaost
  • ½ dl smörgåskrasse
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 saftiga päron, i bitar
  • Gourmetsalt
  • Svartpeppar
  • Tandpetare
  • Instruktioner

    1. Blanda kesella med krasse, farinsocker, senap och vitlök.
    2. Dela laxskivorna på mitten, skär i mindre bitar och fäst i en päronbit med hjälp av en tandpetare. Klicka på krasseosten. Dra några varv med pepparkvarnen och smula eventuellt över lite gourmetsalt.
    3. Den här anrättningen passar också bra med en crostini eller ett kex i botten.

    Liknande recept

    5
    40 min
    6
    1

    Kommentarer (1)

    dolores 9 september 2013

    Fräscht, gott och lättgjort, passade utmärkt på en buffetallrik.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben