Supersmarriga mumsbitar att bjuda som förrätt eller tilltugg.
Den här anrättningen passar också bra med en crostini eller ett kex i botten.
Dryckestips:
Lättgjord aptitretare där vi väljer ett mousserande vin från Spanien, så kallad cava. Codorníu Clasico Seco (artikelnummer 7735) är rik och frisk med tropisk fruktighet och ett smörigt inslag.
Ingredienser
6 skivor rökt lax
1 citron
1 burk kesella eller 1 ask philadelphiaost
½ dl smörgåskrasse
1 tsk farinsocker
1 tsk fransk senap
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 saftiga päron, i bitar
Gourmetsalt
Svartpeppar
Tandpetare
Instruktioner
- Blanda kesella med krasse, farinsocker, senap och vitlök.
- Dela laxskivorna på mitten, skär i mindre bitar och fäst i en päronbit med hjälp av en tandpetare. Klicka på krasseosten. Dra några varv med pepparkvarnen och smula eventuellt över lite gourmetsalt.
- Den här anrättningen passar också bra med en crostini eller ett kex i botten.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Fräscht, gott och lättgjort, passade utmärkt på en buffetallrik.