Arabisk kycklingsallad

Serverar: 4 portioner

Njut av grönsaker skurna i rejäla bitar, toppade med vackra tomater - gärna på kvist. Blanda smaker från Mellanöstern med spänstiga augustigrönsaker. Med spiskummin och mynta blir smakresan en ren njutning.

Ingredienser

  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 + 1 msk olivolja
  • 4 kycklingfiléer, 600 g
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 3 msk finhackad mynta
  • 1 blomkålshuvud
  • 3 majskolvar
  • 1 romansallad
  • ½ citron
  • 1 msk olja
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 2 pitabröd
  • Myntatsatsiki
  • ½ gurka
  • 1 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk finhackad mynta, ½ kruka
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Stek tomaterna i 1 msk olja ett par minuter.
    2. Skär kycklingfiléerna i munsbitar. Strö över salt och spiskummin och stek filéerna i olja ca 3 minuter per sida. Strö över mynta mot slutet.
    3. Ansa och koka blomkålshuvudet 10 minuter. Koka majskolvarna 7-8 minuter. Dela blomkålen i buketter och skär varje majskolv i 6 bitar.
    4. Dela romansalladen i mindre bitar och lägg på ett stort fat. Lägg på blomkål, tomater, majs och kyckling. Pressa över citronjuice och ringla över lite olja. Salta och peppra.
    5. Rosta pitabröden i brödrosten eller i ugnen. Skär det i trianglar.
    6. Myntatsatsiki: Grovriv gurkan och lägg den i en sil, strö på saltet och låt stå 10 minuter. Blanda gurkan med pressad vitlök, mynta och yoghurt.
    7. Servera tsatsikin och pitabröden till salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben