Aromatisk fralla med russin

Serverar: 24 portioner

Tid: 2 timmar

En fralla med lite mer smak. Aromen under gräddningen förgyllde hela köket. Även avsvalnad har de en mild korianderarom. Liksom källarfrallor så går dessa bra att frysa.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 dl vatten
  • ½ dl brunt farinsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 msk malda koriander
  • 1 dl russin
  • 12-14 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och tillsätt grädde och vatten, låt bli fingervarmt 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av degvätskan.
    2. Tillsätt resten av vätskan samt salt, socker, koriander och det mesta av mjölet. Blanda med degkrokar till allt blandats och tillsätt då russinen.
    3. Knåda med degkrokar minst 10 minuter, degen ska bli fast och lätt släppa bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Vält upp degen på mjölat bakbord och knåda. Dela i 24 delar och rulla varje del till en rund bulle. Placera på bakplåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 13-15 minuter. Låt svalna övertäckta på galler.

    Liknande recept

    4
    1 h 45 min
    28
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben