Portugisisk riskräm, en typisk dessert. Avnjuts som den är, men kan också serveras med apelsinklyftor.
Glutenintolerans
Ingredienser
3 dl vatten
1 1/2 dl grötris
50 g smör
1/2 tsk salt
2 kanelstänger
1 vaniljstång
1 dl strösocker
6 välskrubbade citroner, skalen
7 dl mjölk
4 äggulor
Malen kanel
Instruktioner
- Koka vatten, ris, smör, salt och kanel under lock i 10 minuter.
- Halvera vaniljstången och skrapa ur vaniljkornen. Tillsätt vaniljstången och kornen, socker och 5 dl mjölk till riset. Rör om och sjud under lock på mycket svag värme i cirka 40 minuter tills riset är mjukt.
- Ta upp vaniljstången och kanelbitarna.
- Vispa samman citronskal, äggulor och mjölk. Rör ner i den heta gröten och sjud tills den tjocknar. Häll upp riset på ett fat och låt det svalna.
- Garnera med malen kanel.
Liknande recept
Kommentarer (0)