Fisk med sötpotatis

Serverar: 4 portioner

Peixi frito com batata doce. Fisk rätt från södra Afrika

Ingredienser

  • 600g Torsk eller hällefilè
  • Olja till stekning
  • 750g sötpotatis, skuren i små kuber
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 6-8 torkade aprikoser , skurna i små bitar
  • 1 burk kokosmjölk, 4dl
  • Ev vatten
  • 1 urkärnad och finhackad piri-piri
  • eller annan spank pepparfrukt
  • Färsk koriander
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienser utom fisken och korianderbladen i en gryta och låt koka i ca 15 min eller tills potatisen är mjuk. Rör om då och då. Bryn fiskfiléerna mycket lätt i olja, flytta över den till grytan och koka på svag värme i ytterligare 5-10 min tills fisken är kokt. Strö över koriander.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Karibien
    Jag befinner mig just nu i Västindien, på ön Bequia i Grendinerna. Vi...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben