Arvids bjudgryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar

Kryddig och mustig men inte het; lite marockansk touch, lite fransk, lite svensk.

Ingredienser

  • 800 g högrev eller märgpipa
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 broccolibukett
  • 3 morötter
  • 1 zucchini (squash)
  • 50-100 g torkade aprikoser
  • 3-5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 msk harissakrydda
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk kapris
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • Instruktioner

    Skär köttet i lagom stora bitar. Bryn i en stekpanna, lägg över i en gryta. Hacka och stek löken tillsammans med den pressade vitlöken. lägg över i grytan. Häll över vatten så det täcker. Salta och peppra. Lägg i aprikoserna och tomatpurén och koka 1 ½ timme. Skiva morötter och zucchini. Dela broccolin i lagom stora bitar. Lägg i grytan, tillsätt ingefäran och koka en halvtimme till. Tillsätt kaprisen. Blanda, dra av från plattan och låt stå ca 10 minuter till. Servera med basmatiris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    LiliH 23 september 2010

    Mustig och matig. Den bjuder jg på igen. /Lili

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben