Bjudgryta med fläskfilé

Serverar: 2 portioner

3 poäng/portion

Ingredienser

  • 250 g fläskfilé
  • 2 medelstora morötter (eller på burk)
  • 50 g färska champinjoner (eller på burk)
  • 1 gul lök
  • ½ tsk salt (ev 1 tsk)
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • ½ buljongtärning
  • ½ dl vitt matlagningsvin
  • ½ dl matlagningsgrädde, 4%
  • ½ msk mjöl
  • Instruktioner

    Skala och skär morötterna i 3 cm långa stavar. Dela eller skiva svampen, skala och finhacka löken. Skiva köttet och skär skivorna i strimlor. Bryn köttet i omgångar i fettsnål panna, lägg över i en gryta. Fräs lök och svamp under omrörning i en fettsnål panna. Blanda ner morötterna och låt dem fräsa med. Tillsätt vatten, buljongtärning, vin och grädde. Sjud under lock 10-15 min, tills morötterna är nätt och jämt mjuka. Rör ut mjölet i lite vatten och blanda ner det i grytan. Sjud 2-3 minuter under omrörning. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben