Åsas lax med örtsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God fiskrätt som tillagas i ugnen.

Ingredienser

  • 800 g laxfilé
  • 50 g smör
  • Salt
  • Peppar
  • 1/2 lime pressad
  • 1 dl ströbröd
  • Örtsås
  • 2 dl gräddfil
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 1/2 dl dill, persilja,gräslök,basilika hackade
  • 1/2 lime pressad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Dela laxen i portionsbitar och lägg dem i en smord ugnsform. Smält smöret och blanda med salt, peppar och lime. Pensla laxen med smöret och strö över ströbröd. Låt stå i ugnen ca 20 minuter.
    3. Sås: Blanda gräddfil och majonnäs utan att röra för mycket. Rör ner örtkryddorna och smaka av med lime, salt, och peppar.
    4. Servera med kokt potatis och örtsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    GrandCru 21 maj 2009

    Wow vilken fantastiskt god örtsås! Mina barn älskade den!

    ullisw 5 juni 2009

    Verkligen Jättegod örtsås, den gick hem tom hos 4-årige sonen. Den kommer jag göra igen!! :o)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben