Asiatisk apelsinpanna

Serverar: 4 portioner

En turbosnabb rätt med pigg smak av färsk apelsin. Vill du ha den ännu hetare är det bara att öka mängden chiliflingor eller slänga ner lite finhackad färsk chili.

Ingredienser

  • 400 g valfritt vegokött, t ex sojabitar, Tzay, Fry´s strips eller Oumph
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Rapsolja att steka i
  • Apelsinsås
  • 3 apelsiner, rivet skal och saft
  • ½ dl ljus sojasås
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk majsstärkelse
  • ½ tsk chiliflingor
  • Servering
  • Risnudlar för 4 personer
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Strimla paprikan och skär den gula löken i tunna klyftor. Skiva vitlöksklyftorna fint. Fräs vegokött, paprika och lök i lite olja tills allt har fått fint med färg.
    2. Apelsinsås: Vispa ihop alla ingredienser i en skål.
    3. Häll ner vegokött och grönsaker och låt bubbla på i 5 minuter eller tills såsen tjocknar något.
    4. Servera med nykokta risnudlar och sesamfrön.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben