Asiatisk barbecuekyckling

Serverar: 10 portioner

Saftigt och gott. Funkar även ute på grillen.

Ingredienser

  • 1,2 kg bröstfiléer av majskyckling
  • 3 msk grillkrydda
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • 3 msk olivolja
  • 2,5 st lime, saften av (ca 1 dl)
  • 1 dl vatten
  • 1 kruka koriander
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär filéerna i 3 delar på längden. Krydda med grillkrydda runt om.
    2. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Fräs vitlök och chilifrukt i oljan i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen, tillsätt lime och vatten.
    3. Stek kycklingen, eller grilla i grillpanna, så att den får stekyta. Lägg över den i en ugnssäker form och häll över vitlöks- och chilioljan.
    4. illaga kycklingen i ugnen tills den är genomstekt, 8-12 minuter beroende på storlek. Strö över koriander precis före servering.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben