Asiatisk entrecôte med fänkål och äpple

Serverar: 4 portioner

Grönsakerna får spännande smak stjärnanis och fin sötma från äppeljuice.

Ingredienser

  • 800 g entrecôte
  • 1,5 tsk salt, 1 + 0,5 tsk
  • 4 krm svartpeppar, 2 + 2 krm
  • 2 msk hoisinsås
  • 1 msk röd currypasta
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk ingefära, riven
  • Grönsaker
  • 2 st fänkål
  • 4 st äpplen, små
  • 600 g potatis, tvättad
  • 4 st stjärnanis
  • 1 tsk farinsocker
  • 2 dl drickfärdig äppeljuice
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • Garnering
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°: Salta och peppra entrecôten. Blanda i en bunke hoisinsås, chilisås, currypasta och ingefära och lägg i köttet.
    2. Dela varje fänkål i 4 bitar, skär äpplen och potatis i halvor.
    3. Lägg kött, fänkål, äpple, potatis och stjärnanis på en plåt med bakplåtspapper. Salta 1/2 tsk och peppra 2 krm. Strö farinsocker på fänkål och äpple. Häll på äpplejuice, olivolja och kalvfond över alltsammans.
    4. Ställ in plåten i den övre delen av ugnen ca 20 minuter så att köttet får färg. Sänk ugnen till 125° och baka ytterligare 20-30 minuter i mitten av ugnen tills köttet har en innertemperatur på 58°. Låt köttet vila under folie 10 minuter innan det skärs i skivor.
    5. Garnera gärna med färsk timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben