Asiatisk fisk i paket

Serverar: 4 portioner

Detta är en doftbomb! Öppna paketen vid bordet och låt alla dra ett djupt andetag. Det doftar underbart.

Ingredienser

  • 4 portionsforeller eller annan fisk, 150 g per person
  • 50 g smör
  • 2–3 vitlöksklyftor
  • 4 cm färsk ingefära
  • 1–2 färska chilifrukter
  • 4 citrongräs eller 2 limefrukter
  • salt
  • Peppar
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Bulta hälften av citrongräset försiktigt eller riv skalet av en lime och blanda med crème fraiche och ställ kallt till servering.
    2. Smörj fyra ark metallfolie. Lägg en rensad forell på varje ark. Fördela skivad vitlök, ingefära, chili och citrongräs eller pressad lime över fiskarna. Krydda med salt och vitpeppar. Klicka resten av smöret över fisken. Nyp ihop paketen (detta kan förberedas i god tid) och grädda i 200° i 20 minuter. Servera med jasminris och limesås.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben