Asiatisk fiskgryta

Serverar: 4 portioner

Byt ut persiljan till koriander om du gillar den smaken

Ingredienser

  • 400 g fisk i bitar, t ex lax, torsk och hoki
  • 5 dl Matlagningsgrädde
  • 1/2 dl fisksås
  • 6 dl vatten
  • 1/2 finhackad rödlök
  • 3 lime
  • 2 krukor persilja
  • 100 g sockerärter
  • 1 dl jordnötter + extra till garnering
  • 200 g glasnudlar
  • 1 röd finhackad chili
  • Instruktioner

    Koka upp grädde, fisksås, vatten och rödlök. Riv limeskalet och lägg i och pressa sedan ner limesaften i såsen. Lägg i fisken och låt sjuda i 7 minuter. Strimla sockerärterna på längden, grovhacka persljan och finhacka jordnötterna. Sänk värmen och avsluta med att lägga i glasnudlar och sockerärter i 3 minuter. Tillsätt persiljan. Häll upp i soppskålar och toppa med jordnötter och lite finhackad chili om hetta önskas.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (1)

    bubbelfia 13 april 2015

    Jag gillar "allt-i-ett" - konceptet, och det blev rätt gott, gillade det syrliga från limen och chili-hettan som tog det hela ett snäpp uppåt. Jag kommer att laga det här igen, men tror jag då ska prova att byta ut grädden mot kokosmjölk och persiljan mot koriander för en ytterligare asiatisk touch!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben