Det här var got, ganska enkel och ICA Kvantum i Örnsköldsvik hade det här recept nära ingången o redade min söndags middag, Tack ICA.
Ingredienser
1 pkt tinad spättafilé ( 300 g)
500 g laxfilé
500 g räkor med skal eller 200 g skalade
2 msk rapsolja till stekning
1 påse djupfrysta wokgrönsaker (ca 400 g)
salt & peppar
SÅS
2 vitlöksklyfta
2 msk ostronsås
3 msk sweet chilisås
1 burk kokosmjölk (400 ml)
färsk koriander till garnering
Instruktioner
- Skär rödspättan i ca 2 cm-tjocka strimlor. Skär laxen i ca 2 cm-stora tärningar. Skala räkorna.
- Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Fräs wokgrönsakerna i ca 3 minuter, lägg över på ett fat.
- Hetta upp woken på nytt med några droppar olja. Bryn fisken försiktigt i om-gångar. Salta och peppra. Lägg efter hand över fisken på fatet med grönsakerna.
- Skala och pressa vitlöken. Blanda med resten av ingredienserna till såsen, häll detta i woken. Koka upp och låt sjuda ett par minuter.
- Lägg i fisk- och grönsaksblandningen, låt småputtra i 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd till sist ner räkorna. Låt dem bli varma.
Liknande recept
Kommentarer (0)