Asiatisk fiskgryta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Det här var got, ganska enkel och ICA Kvantum i Örnsköldsvik hade det här recept nära ingången o redade min söndags middag, Tack ICA.

Ingredienser

  • 1 pkt tinad spättafilé ( 300 g)
  • 500 g laxfilé
  • 500 g räkor med skal eller 200 g skalade
  • 2 msk rapsolja till stekning
  • 1 påse djupfrysta wokgrönsaker (ca 400 g)
  • salt & peppar
  • SÅS
  • 2 vitlöksklyfta
  • 2 msk ostronsås
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • färsk koriander till garnering
  • Instruktioner

    1. Skär rödspättan i ca 2 cm-tjocka strimlor. Skär laxen i ca 2 cm-stora tärningar. Skala räkorna.
    2. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Fräs wokgrönsakerna i ca 3 minuter, lägg över på ett fat.
    3. Hetta upp woken på nytt med några droppar olja. Bryn fisken försiktigt i om-gångar. Salta och peppra. Lägg efter hand över fisken på fatet med grönsakerna.
    4. Skala och pressa vitlöken. Blanda med resten av ingredienserna till såsen, häll detta i woken. Koka upp och låt sjuda ett par minuter.
    5. Lägg i fisk- och grönsaksblandningen, låt småputtra i 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Vänd till sist ner räkorna. Låt dem bli varma.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben