Asiatisk gryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

För alla som gillar Asiatisk mat

Ingredienser

  • 300 g kalkonschnitzel
  • 2 msk olja
  • 2 tunt skivade gula lökar
  • 1 bit rotselleri (ca 50 g) tunt strimlad
  • 2½ dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk ingefära
  • 1 msk soja
  • 1 burk böngroddar (280 g)
  • 1 paprika, tunt strimlad
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena)
  • Salt
  • Omelett
  • 3 ägg
  • 1 krm salt
  • 3 msk vatten
  • Matfett till stekning
  • Tillbehör
  • Kokt ris
  • Soja
  • Mandel, rostad
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor och bryn dem i oljan i en wok eller stor stekpanna. Fräs lök och selleri, blanda det med köttet. Späd med vatten och tillsätt buljongtärning, kryddor och soja. Sjud under lock några minuter. Tillsätt sköljda groddar och paprika. Rör ut mjölet med lite kallt vatten och häll i, koka upp. Smaka av med salt.
    2. Vispa ihop omelettsmeten och grädda den i en stekpanna. Stjälp omeletten som ett tak eller skär den i strimlor och lägg den ovanpå som garnering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kokosmjölk
    Kokosmjölk är en basingrediens i det asiatiska köket, att vara utan...

    Räkor
    Här presenteras ett av alla underbar skaldjur varje dag denna vecka, m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben