För alla som gillar Asiatisk mat
Ingredienser
300 g kalkonschnitzel
2 msk olja
2 tunt skivade gula lökar
1 bit rotselleri (ca 50 g) tunt strimlad
2½ dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 krm svartpeppar
1 tsk ingefära
1 msk soja
1 burk böngroddar (280 g)
1 paprika, tunt strimlad
1 msk majsstärkelse (Maizena)
Salt
Omelett
3 ägg
1 krm salt
3 msk vatten
Matfett till stekning
Tillbehör
Kokt ris
Soja
Mandel, rostad
Instruktioner
- Skär köttet i strimlor och bryn dem i oljan i en wok eller stor stekpanna. Fräs lök och selleri, blanda det med köttet. Späd med vatten och tillsätt buljongtärning, kryddor och soja. Sjud under lock några minuter. Tillsätt sköljda groddar och paprika. Rör ut mjölet med lite kallt vatten och häll i, koka upp. Smaka av med salt.
- Vispa ihop omelettsmeten och grädda den i en stekpanna. Stjälp omeletten som ett tak eller skär den i strimlor och lägg den ovanpå som garnering.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Kokosmjölk
Kokosmjölk är en basingrediens i det asiatiska köket, att vara utan...
Räkor
Här presenteras ett av alla underbar skaldjur varje dag denna vecka, m...