Asiatisk gryta med fläskfilé

Serverar: 4 portioner

En god gryta späckad med krispiga grönsaker och kokosmjölk.

Ingredienser

  • Ca 500 g fläskfilé
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ev Curry
  • 1-3 tsk kinesisk soja
  • ½ purjolök
  • 225 g hela vattenkastanjer på burk
  • ½-1 röd pepparfrukt
  • 1-2 tsk färsk riven ingefära
  • 2-3 dl grönsaksbuljong eller köttbuljong
  • 400 ml kokosmjölk
  • 150 g sugar snaps
  • Saft av 1 lime
  • Ev 1-2 tsk maizena majsstärkelse
  • Garnering
  • 1 litet knippe persilja
  • ½ orange paprika
  • Tillbehör
  • Kokt ris
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i små bitar och stek i omgångar i smör. Krydda med salt och peppar och ev curry. Lägg över i en gryta och häll över soja.
    2. Strimla purjolöken och fräs den, avrunna vattenkastanjer och strimlad pepparfrukt utan kärnor. Lägg sedan över i grytan. Tillsätt riven ingefära.
    3. Häll på buljong och kokosmjölk och låt grytan puttra ett par minuter. Dela eventuellt sugar snapsen om de är stora, låt dem koka med i grytan den sista minuten. Smaka av med pressad lime, salt och peppar. Red ev av med maizena utrörd i lite vatten.
    4. Finhacka och garnera med persilja och paprika. Servera med ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben