Asiatisk köttsallad

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 2 timmar

Enkel och supergod.

Ingredienser

  • Ca 600 g kållapp eller bringa
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk skalad och hackad ingefära
  • 3 salladslökar, det vita endast
  • 2-4 thai chilis eller jalapenos, hackade utan kärnor
  • 3 msk socker
  • 3/4 dl soja
  • 3/4 dl limejuice
  • 2 msk mörk asiatisk sesamfröolja
  • 3 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Använd bara halva marinaden, spara resten till dressing.
    2. Snitta köttet lätt diagonalt på båda sidor så det bildar ett korsmönster, och lägg köttet i en panna som är tillräckligt stor för köttet.
    3. Lägg vitlök, ingefära, salladslök, chili och socker i en stor skål och krossa till en puré (jag använder ibland en mixer för det). Lägg till sojan, limejuicen, sesamfröoljan och 3 msk vatten. Rör tills sockret har smält. Häll hälften av marinaden över köttet, täck över och låt marinera i kylen i 1-2 timmar. Vänd många gånger för att det ska marineras jämnt.
    4. Värm grillen. Lägg köttet på den varma grillen och grilla till önskad smak och konsistens. 4-6 minuter per sida för medium (63 grader).
    5. För över köttet till en skärbräda och låt vila i 3 minuter. Skär tunna skivor (så tunna du kan) genom att hålla kniven i 45 graders vinkel över köttet. Skär av fibrerna (inte längs med fibrerna).
    6. Servera köttet på en salladsbädd med ingredienser som du själv tycker om, t ex tomater, tunna lökskivor, tunna gurkbitar, eller annan grönsak. Häll den sparade dressingen/marinaden över salladen.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben