Asiatisk kokosfisk

Serverar: 4 portioner

Spännande fiskrätt med smak av Orienten.

Ingredienser

  • 600 g torskfilé , färsk eller tinad fryst
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1/2 - 1 röd pepparfrukt eller 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 burk kokosmjölk
  • färska kryddor , ex dill
  • Garnering
  • några skalade räkor
  • Instruktioner

    1. Skala och klyfta löken. Kärna ur och strimla paprikan och pepparfrukten. Fräs grönsakerna i smör i en låg gryta. Rör i ingefära, gurkmeja, citronsaft och smulad buljongtärning. Häll i kokosmjölken och koka upp.
    2. Salta fisken och lägg ner den i såsen. Sjud på svag värme under lock i ca 5-7 minuter. Smaka av med salt om det behövs. Strö över klippt kryddgrönt och räkorna, servera med kokt ris eller potatis och någon grönsak.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (3)

    epi 14 april 2008

    God rätt blev godtjänd av både maken och sönerna. Blev lite starkt när jag smaka av så jag hälde i en burk matlagningsyoughurt. Passa bra men man måste reda såsen lite då.

    popik 11 augusti 2008

    Med hackad koriander , färsk ingefära och helst tigerräkor blir det en fullpott.

    farmoringer 17 februari 2009

    Det här var gott. Tyckte det blev lite sås med en burk men eftersom jag ingen mer kokosmjölk hade hemma fick det bli mellangrädde. Jag redde då med lite maizena. Ökade på alla kryddorna naturligtvis också. Hade ingen citron hemma utan det fick bli lime istället.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben