Asiatisk kokospaj

Serverar: 8-10 portioner

Mycket smak och färg är det i denna glutenfria och vegetariska paj. Annorlunda och supergott!

Ingredienser

  • 300 g quornbitar
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 salladskål
  • 4 morötter
  • 1 broccoli
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 4 ägg
  • 3 dl kokosmjölk
  • Pajdeg
  • 100 g smör
  • 1½ dl kokosmjöl
  • 1½ dl mandelmjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 msk kallt vatten
  • Instruktioner

    1. Börja med pajdegen. skär smöret i mindre bitar. Nyp ihop det med mjöl och salt. Tillsätt vattnet. Arbeta ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och lägg in i kylen 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Tryck ut degen i en pajform. Nagga botten med en gaffel så det blir små hål. Baka i ugn i 10 minuter.
    4. Fräs quornbitarna i sambal oelek. Strimla kålen. Skär morötterna i slantar. Dela broccolin i riktigt små buketter. Hacka lök och vitlök. Fräs allt i het panna tills det mjuknat.
    5. Blanda med ingefära, ägg och kokosmjölk. Häll i pajskalet. Baka i ugnen 30-40 minuter eller tills pajen har stelnat och fått fin färg.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben