Asiatisk kotlettrulle

Serverar: 6 portioner

Prova detta enkla sätt att göra en asiatisk rätt av en bit kotlett. Den får goda smaker av chili och ingefära och ett knaprigt sesamtäcke.

Ingredienser

  • 1 kg benfri fläskkotlett i bit
  • 4 cm färsk ingefära
  • ½.1 röd chilifrukt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl riven, stark ost
  • 1 tsk salt
  • Smör eller margarin till formen
  • Garnering
  • ½ dl ketjap manis eller annan soja
  • 1 msk honung
  • 1 msk sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form med matfett. Skär ett snitt på 3 cm och skär upp kotletten till en platta.
    2. Skala ingefäran och riv den fint. Skölj, kärna ur och hacka chilifrukten fint. Skala och pressa vitlöken. Blanda ingefära och chili med ost och pressad vitlök.
    3. Bred in ostblandningen på kotletten och rulla ihop den på samma håll som den har skurits upp. Lägg kotletterna i den ugnsfasta formen. Salta. Blanda soja och honung och pensla kotlettrullen med blandningen.
    4. Sätt in kotletten i ugnen och stek i ca 1 timma och 15 minuter tills kotlettens innertemperatur är 75 grader. Strö över sesamfröna när det återstår 5 minuter av stektiden. Ta ut kotletten och låt den vila i 5 minuter. Skär kotletten i 1-2 cm tjocka skivor. Servera med nudlar och resten av glaseringen.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben