Asiatisk kycklingfärssås med vitlök och ingefära

Serverar: 4 portioner

Traditionell köttfärssås till pasta är alltid gott men det är alltid kul att förnya sig. Denna rätt är både god och lätt att göra.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 msk olja
  • 2 msk skalad riven ingefära
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 röd spansk peppar
  • 3 msk ketjap manis (söt soja)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Ris eller nudlar
  • Sweet chilisås
  • Cashewnötter
  • Instruktioner

    1. Skala lök, vitlök och morötter. Hacka lök och vitlök och riv morötterna grovt. Fräs lök, vitlök och färs i oljan i en gryta. Blanda ner morötterna och låt dem fräsa med några minuter.
    2. Rör ner riven ingefära, tomatpuré, smulad buljongtärning och kokosmjölk. Dela, kärna ur och hacka chilin. Rör ner den och låt det koka sakta ca 15 minuter. Smaksätt med ketjap manis, salt och peppar.
    3. Servera kycklingfärssåsen med kokt ris eller nudlar samt sweet chilisås och cashewnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben