Asiatisk kycklinggryta med sting

Åh vad smarrigt.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer (utan skinn)
  • Purjolök, den gröna delen
  • 5 blad kinakål
  • 1 burk 250 g minimajs
  • 1 burk 250 g skivade vattenkastanjer
  • 3 dl saltade cashewnötter
  • ½ grön paprika
  • 2 liter vatten
  • 2 msk tomatpurè
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 msk worschestersås
  • 1 tsk d´elidas chilisås
  • 1 krm piri piri mald (Toja import)
  • 1 krm ungersk paprika mald (Toja import)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfileérna i bitar och fräs i stekpanna tills de fått fin färg. Skär purjolök, kinakål och paprika i grova strimlor.
    2. Ta fram en rejäl gryta, sätt på spisen och häll i vattnet. Tillsätt tomatpurén, sambal, worschestersåsen, chilisåsen och kryddorna och låt koka upp. Vänd ner alla grönsaker och även de stekta kycklingbitarna samt cashewnötterna.
    3. Låt koka upp och sänk värmen, ca 10min. Smaka av grytan med salt och peppar!
    4. Red av med lite maizenamjöl utrört i vatten!
    5. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    erapama 16 juni 2009

    Åh vad smarrigt

    erapama 17 juni 2009

    chilisåsen som används i receptet finns på http://www.chilihouse.se/chilisaser/medium/delidas/

    chiliheads 9 juli 2012

    chilihouse.se har lagt ner sin webbutik, handla gärna på vår webbutik chiliheads,se vi har ett liknande sortiment. Per på chiliheads.se

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben